Translate

torsdag, januari 31, 2013

Salta frökex (lättbakade)


Oemotståndliga salta frökex
Det finns en del olika kexrecept och jag har provat ett och annat. Detta är nog det godaste hittills! Men också det smuligaste...men små smulor är också bröd :)

2 dl havregryn (eller andra gryn)
2 dl vatten
0,5 dl olja
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
flingsalt eller finkornigt havssalt

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå medan ugnen blir 150 grader varm. Bred sedan ut röran i ett tunt lager över hela plåten, salta lätt och ställ in i den uppvärmda ugnen och grädda ca 30 minuter. Ta ut plåten och skär kakan i rutor och ställ in plåten igen och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kexen är lagom gräddade. Håll koll så de inte blir brända! Låt kexen kallna på plåten och förvara dem sedan i en kakburk...om du/ni kan vänta med att äta upp dem. Jag kan tänka mej att sätta mej med hela plåten i soffan och knapra på dessa supergoda och faktiskt ganska nyttiga kex till melodifestivalen på lördag istället för onyttiga chips....

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar