Translate

tisdag, februari 05, 2013

Lättlagade fiskbiffar med thaismak

Mumsiga fiskburgare med sting
Dessa fiskburgare är enkla att göra och blir riktigt goda. Om man gillar smaken av lite het chili och lime....Här kommer receptet om du vill prova!

Ingredienser till 10 små fiskburgare:
400 g sejfilé eller annan vit fisk 
200 g laxfilé (Eller så blandar man som man vill, alternativt har bara en sorts fisk.)
 1 liter vatten + 1 tsk salt,
3 stjälkar salladslök
0,5 hackad röd chili utan kärnor
2 msk fisksås
saften från 0,5 - 1 lime
3 msk potatismjöl
1 medelstort ägg
smör till stekning.
 Gör såhär: Koka upp vatten och salt. Lägg i fisken skuren i kuber och sjud på svag värme under lock tills fisken är precis genomkokt. Häll bort kokspadet och låt fisken svalna. Mosa fisken med en gaffel i en skål, använd inte matberedare som kan göra fisken seg. Blanda i fint strimlad salladslök, finhackad chili, fisksås, limesaft, potatismjöl, ägg. Allt ska bli som en lite grov smet. Forma biffar och stek till fin färg. (ca 3 minuter per sida.) Eventuellt kan man ha i lite salt, högst en halv tesked tror jag i fiskfärsen. (Man kan smaka av, fisken är ju kokt.) Men det ska annars räcka med sältan från fisksåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar