Sötpotatis med myntadoftande fetaost och aprikos-röra |
Detta vill jag göra om och om igen, med dej älskade sötpotatis!
4 sötpotatisar
1/4 tsk spiskummin
0,5 tsk chilipeppar eller chiliflakes
0,5 tsk salt
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl cremefraiche
150 g fetaost
6 st mjuka torkade
aprikoser
ungefär 2 kvistar mynta
Skala sötpotatisen och dela
den i långa klyftor. Vänd i olja och lägg dem i ugnsfast form och
krydda med kryddblandningen. Rosta i ugnen på 200 grader ca 15
minuter. Känn med en sticka så att sötpotatisen är mjuk. Smula
fetaosten och blanda med cremefraiche och hackad mynta. Smaka av med
svartpeppar från kvarn och blanda i strimlade torkade aprikoser.
Servera röran till de ugnsrostade sötpotatisarna. Enkelt och gott!
Trodde inte att det skulle vara så gott, speciellt med aprikoserna i
röran, men jag blev positivt överraskad. Jag hade med lite kokta kikärtor som rostades i ugnen de sista minuterna ihop med sötpotatisen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar