Translate

lördag, januari 05, 2013

Bovetewraps

Bovetewraps med favoritfyllning
Till 8-10 wraps:
2,5 dl bovete
2 ägg
2 msk smör
4 dl vatten
0,5-1 tsk salt (jag tycke 1 tsk verkade för salt så jag tog 0,5)
smör till stekning

Blanda mjöl, ägg, smör, vatten och salt ordentligt i en bunke. Låt smeten vila en stund i kylen. Stek sedan som pannkakor. Gör dem inte allt för tunna, då går de lätt sönder. Dessa wraps/pannkakor är glutenfria. Min favoritfyllning är nog kallrökt lax, rödlök, god ost, oliver och några gröna blad. Vilken är din? Receptet på wrapsbrödet kommer från Reneé Voltaires kokbok "Salig Blandning". En riktigt härlig kokbok med nyttigare mat! Om man är nyfiken på raw food och så är detta en bra kokbok att inspireras av tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar