Translate

tisdag, januari 22, 2013

Het vegetarisk gryta med kokossalsa

Kokos och lime i hett sällskap
Gjorde en kikärtsgryta, med lite fusk som man får ta till ibland när man inte orkar eller har tid att laga från grunden. Det blev en het gryta och det passade väl att ha en klick afrikansk kokossalsa till, en mild variant, för jag avstod från chilin som ingick i Renée Voltaires recept i kokboken "Salig blandning". För själva kikärtsgrytan utgick jag från ett recept på matvett.se, väljer man det receptet så kan man välja själv hur kryddigt man vill ha det. Jag fuskade som sagt och hällde i en burk asiatisk grytbas från Ica. "Grön curry och bambuskott". Hur som helst så kommer här receptet:

1 burk (400 ml) Asia grytbas Grön curry & bambuskott från Ica
1 burk krossade tomater, gärna ekologiska
1-2 schalottenlökar, hackade
lite olja
4 dl kokta kikärtor
300 g fryst hackad spenat
2 msk mango (går att välja bort)
1 vitlöksklyfta
Tillbehör: Äggnudlar
Kokossalsa:
2 dl riven kokos
1 dl turkisk youghurt
1 nypa salt
saft av 0,5 lime
(2 cm röd chili finhackad, men jag rekommenderar att hoppa över detta till just denna gryta.)

Gör kokossalsan först. Blanda alla ingredienser och lägg upp i en serveringsskål.
Sedan grytan: Hacka vitlök och schalottenlök och fräs i lite olja. Häll över grytbasen och åt koka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten. Koka nudlarna. Lägg i kikärtorna i grytan och mango chutney om du vill ha det. Låt kikärtoran bli varma utan att koka sönder. Servera med kokossalsan och nudlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar