Translate

söndag, januari 13, 2013

Gratinerad champinjontoast med vitlök och aubergine

Gratinerad champinjonsmörgås
En god varm vegetarisk macka, med vitlöksstekta champinjoner, spenat och aubergine  fixar man lätt såhär:
Värm ungen till 250 grader
Tag fram:
 Toastbröd 
vitlök
Champinjoner på burk
Babyspenatblad
Purjolök
Aubergine
Tomat
Ost (gärna cheddar)

Stek champinjonerna i raps eller oliv -olja (men vänta med oljan tills vätskan kokat bort), tillsätt pressad vitlök, vitpeppar och salt. Skär purjolöken i strimlor, tomater i skivor och aubergine i tunna skivor på längden (gärna på mandolin). Lägg upp brödskivor på en bakpappersklädd plåt. Ös på med vitlöksstekta champinjoner, strö på purjolök, lägg över en hel eller halv skiva aubergine, några babyspenatblad och till sist en skiva tomat och några skivor ost. Så in med mackorna i ugnen och gratinera i 5-10 minuter, tills de har fått lite färg och osten har smält. Detta blev riktigt gott! Viktigt är att vitlökssteka champinjonerna, hoppa inte över det. Tips! Auberginen blir extra god om man saltar och steker den lite också, skivad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar