Dessa kex blev överraskande knapriga och goda! Helt okej när man snabbt vill baka egna frökex som passar till goda ostar. Så är de ju glutenfria också, vilket kan vara bra.
Tack syster Anita för detta tipset! Recept på lite olika varianter av
detta kex finns det flera på nätet, jag satte ihop ett eget recept med
dem som grund.
Glutenfria knapriga frökex
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön (hade jag inte men ska ha i nästa gång)
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl pumpafrön
knappt 1 dl rapsolja
2,5 dl vatten
flingsalt
Blanda mjöl och frön med vatten och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt oljan och bred sedan ut degen på en plåt så tunt som möjligt. Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader varm ugn 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar på eftervärmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar