Goda majspuckar till lunch? |
Majspuckarna har en mild smak så det passar med något smakrikt till. Receptet räcker till ca 6 vuxna personer. Det blev nog över till två matlådor och vi var 3 vuxna och två ungdomar som åt.
Majspuckar
1 kg kokt potatis
1/4 - 0,5 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 tsk salt
svartpeppar från kvarn
1 dl hackad persilja
1 stor burk majs, 300 g
Koka potatisen mjuk. Blanda i mjölk, rapsolja och salt och peppar. Kör till ett mos med elvisp. Blanda i moset persiljan och majskornen som fått rinna av i ett durkslag. Sätt ugnen på 100 graders värme och ställ in en ugnsform där du kan lägga majspuckarna efter hand som de blir klara så att de håller sej varma. Forma små puckar som du steker i rapsolja och gärna lite smör också. De ska bli gulbruna på båda sidor. Servera dem med lax och en sallad, till exempel en vitkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar