En lyxig kopp choklad med kardemumma
 |
Kardemumma & choklad! |
Novembermånad är mörk och känns ibland lite dyster. Man får unna sig lite guldkant på vardagen då och då. För mej är det choklad som gäller! Mörk, gärna minst 70 % kakaohalt. Har chokladkakan högst upp i köksskåpet plötsligt tagit slut (vilket den gör allt för snabbt och jag förstår inte hur det går till...)
så kan jag istället unna mej en kopp varm choklad. Jag gör den på havredryck för min mage är lite känslig mot mjölk, men det går lika bra att göra den på mjölk förståss eller laktosfri mjölkdryck. Och jag använder helst en ett chokladpulver som heter Divine. Den finns kanske inte på Ica eller Konsum. jag köpte min i en butik som säljer ekologiska och rättvisemärkta varor. Hur som helst, vill du göra en god kopp choklad så använd helst en lite lyxigare variant än vanligt kakaopulver eller oboypulver. Det blir i varje fall väldigt mycket godare! Mal lite kardemumma i lite mjölk i en kopp och värm den 20 sekunder ungefär i mikron. Rör ut 2 tsk chokladpulver i den varma kardemummamjölken och knappt 1 tsk socker. Fyll på med mer mjölk och blanda runt. Ställ in i mikron och värm så den nästan kokar. Sen är den klar att avnjuta. Mumma!
Ett tips! Skaffa dej en kardemummakvarn, den är suverän. Jag hittade min på en loppis för några år sen. Mycket enklare att använda än en mortel, och väldigt praktisk när man bara ska ha lite i sin chokladkopp....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar