Zucchini eller Squash som den också heter |
Fiskrullar med zucchini och grön ärtpesto 5 port.
10 fiskfiléer t.ex rödspätta
salt, vitpeppar
1 zuchini
1 dl vitt vin
1 ask philadelphiaost med vårlök och peppar-smak
Grön ärtpesto
(5-6 portioner)
2 dl gröna ärtor, frysta
1 dl skållad mandel
0,5 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
1 msk citronsaft (lime gick också bra)
0,5 dl finriven parmesan
0,5 dl finriven parmesan
salt och svartpeppar
Gör peston såhär: Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa alltihop med en mixerstav, alternativt kör allt i mixer. Ärtorna får gärna vara lite tinade. Blanda i riven parmesan. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
Grön ärtpesto, enkelt och gott! |
Gör fisk och zucchinirullar såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg zucchinin på en skärbräda och hyvla långa breda remsor med en osthyvel. Salta lätt. Lägg fiskfileérna på en skärbräda och salta och peppra försiktigt med vitpeppar. Klicka ut Philadelphiaost på fisken och rulla ihop varje fiskfilé till en rulle och lägg i en ugnsform. Zucchinin smaksatte jag bara med lite citrontimjan och rullade ihop även zucchiniremsorna och lade dem i formen med fisken. Det blev så mycket zucchini så resten gjorde jag likadant med men klickade i philadelphiaost också i dem och rulllade ihop och lade i en annan form.(Kan vara bra att ha zucchinin i en egen form eftersom den tar smak av fisken. Blir det över så kan man ha den i matlådan ihop med annat än fisk också.) Häll på 1 dl vitt vin i formen med fisk och zucchinirullar. Ställ in båda formarna i ugnen och grädda i 20 minuter. Vi serverade potatis till denna rätt. Jag hade med lite dill i potatiskoket eftersom vi hade det hemma.
Zucchini och rödspättarullar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar