Knapriga ugnsbakade potatisklyftor |
Knaprig klyftpotatis
6 potatisar
1 msk olja
4 msk torra brödsmulor (ströbröd)
2 tsk hackad gräslök
1 tsk örtsalt
1 krm vitlökspulver (om man vill ha vitlökssmak)
0,5 tsk hackad färsk rosmarin (går nog bra med torkad också)
Värm ugnen till 200 grader. Skär varje potatis i ungefär 8 klyftor och vänd dem i olja. Blanda ströbröd , gräslök, örtsalt, vitlökspulver och rosmarin i en skål. Tillsätt potatisklyftorna som du doppat i olja, och blanda väl. Se till så att varje klyfta blir panerad. Lägg klyftorna i en smord långpanna och stek dem i ugnen i ca 30-40 minuter, tills de känns mjuka när du sticker i dem och de har fått fin färg. Ju smalare klyftor ju kortare tillagningstid kan man tänka på. Men de bör ju inte vara för tunna ändå, tycker jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar