Translate

tisdag, september 18, 2012

Knapriga potatisklyftor med rosmarin

Knapriga ugnsbakade potatisklyftor
Detta recept tar jag till ibland när jag vill piffa upp de ugnsbakade potatisklyftorna. De som inte har ätit dem förut blir glatt överraskade. De här potatisklyftorna har verkligen en krispig yta! Kan vara bra att ta till om man inte tycker att man har så goda tillbehör, de kan faktiskt räcka som en måltid, med lite grönt till.

Knaprig klyftpotatis

6 potatisar
1 msk olja
4 msk torra brödsmulor (ströbröd)
2 tsk hackad gräslök
1 tsk örtsalt
1 krm vitlökspulver (om man vill ha vitlökssmak)
0,5 tsk hackad färsk rosmarin (går nog bra med torkad också)
Värm ugnen till 200 grader. Skär varje potatis i ungefär 8 klyftor och vänd dem i olja. Blanda ströbröd , gräslök, örtsalt, vitlökspulver och rosmarin i en skål. Tillsätt potatisklyftorna som du doppat i olja, och blanda väl. Se till så att varje klyfta blir panerad. Lägg klyftorna i en smord långpanna och stek dem i ugnen i ca 30-40 minuter, tills de känns mjuka när du sticker i dem och de har fått fin färg. Ju smalare klyftor ju kortare tillagningstid kan man tänka på. Men de bör ju inte vara för tunna ändå, tycker jag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar