Prickig lax med goda tillbehör |
Lax i portionsbitar, tinad om den varit fryst
ca 0,5 dl pumpafrön, rostade
En halv eller hel lime, även skalet
2,5 dl quinoa
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Ett par morötter
En bit purjolök
En klick smör
Avocado
Sätt ugnen på 150 grader och salta och peppra laxen, jag använde svartpeppar från kvarn. Quinoan kokas i kastrull under tiden som laxen är i ugnen, och jag hade grönsaksbuljongtärning och inget salt i kokvattnet. Läs på paketet hur quinoan ska tillagas! Skala och skär morötter i tunna slantar. Skär purjolöken också i strimlor. Sen fräste jag morotsslantar och purjolök tillsammans i lite smör, men inte så att purjolöken fick färg. Och morötterna får gärna har kvar lite tuggmotstånd. När laxen är klar så riv limeskal och pressa limesaft över laxen. Så är det klart att servera! Jag ställde fram gröna oliver och salt och citronpeppar också på bordet. De som gillar avocado hade det som tillbehör också. Och, ja jag vet att det är en lite mesig portion på bilden, men det har sin naturliga förklaring för detta tillfället. Ungdomar ska absolut äta mer än en sådan pytte portion!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar