Translate

torsdag, september 06, 2012

Goda äppelmuffins utan smör

Äppelmuffins till fredagsfikat
Här är ett recept på muffins som jag tycker om för de blir överaskande goda och saftiga utan att innehålla smör. Jag har bara gjort dem med äpple i, men det går säkert bra att hitta på annan smaksättning/fyllning.

Goda äppelmuffins utan smör

Till ca 10 muffins:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl socker (gärna råsocker)
1 dl turkisk youghurt
3-5 äpplen
1 msk kanel
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vänd ihop med mjölblandningen och tillsätt youghurt. 3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Vänd runt äppelbitarna med kanel och socker i en bunke. 4. Fördela smeten i stora kraftiga muffinsformar (vilket inte jag hade, utan vanliga bulllformar så de flöt ut och blev inte så fina). Tag inte för mycket smet, fyll formarna till bara hälften.Tryck ner äppletärningar i muffinsen med en sked. Det räcker att trycka till lite lätt när man lagt på ungefär en rågad matsked äppelbitar. Grädda i 12-15 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar