Äppelmuffins till fredagsfikat |
Goda äppelmuffins utan smör
Till ca 10 muffins:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1,5 dl socker (gärna råsocker)
1 dl turkisk youghurt
3-5 äpplen
1 msk kanel
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. 2. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vänd ihop med mjölblandningen och tillsätt youghurt. 3. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Vänd runt äppelbitarna med kanel och socker i en bunke. 4. Fördela smeten i stora kraftiga muffinsformar (vilket inte jag hade, utan vanliga bulllformar så de flöt ut och blev inte så fina). Tag inte för mycket smet, fyll formarna till bara hälften.Tryck ner äppletärningar i muffinsen med en sked. Det räcker att trycka till lite lätt när man lagt på ungefär en rågad matsked äppelbitar. Grädda i 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar