Vegogryta under tillagning |
Här följer ett grundrecept som man kan utgå ifrån. Sen är det bara att plocka bort och lägga till lite vad man tycker och vad man har hemma.
Vegogryta
1 röd paprika
0,5 blomkålshuvud
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
kikärtor (jag tog ett par dl hemkokta)
1 msk rapsolja
3 dl hackad vitkål
1 burk kokosmjölk
2 tsk currypasta eller 1-2 tsk sambal oelek
saften från en lime
salt och ev. svartpeppar
1 tsk mald koriander + gärna lite färsk
Skär paprikan i bitar. Skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka den gula löken. Riv vitlöken. Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem väl om du använder konserverade. Hetta upp en stor kastrull eller gryta med olja, lägg i grönsakerna och stek i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka i några minuter och servera med färsk koriander eller annan ört. På bilden har jag även lite kidneybönor i grytan.
Veggogryta serverad! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar