Translate

torsdag, augusti 23, 2012

Sensommarens godaste quinoasalld

Sallad på Quinoa med lime och myntadressing


Denna härliga fräscha sallad har mina döttrar gjort ett par gånger. Receptet kommer från Icas tidning ”Buffé” nr 8. Vi har bara bytt ut bulgur mot quinoa, andra gången.. Och persikor mot nektariner. Ruccolan serverades i en skål bredvid för att alla inte gillar det. Kan varmt rekomendera denna sallad! Framförallt för dressingens och fruktens skull, det ger en överaskande pigg smak till det hela. Känns fräscht och nyttigt!

Sensommarens godaste Quinoasallad med frisk smak av lime och mynta
För 4 personer
2 dl quinoa (eller bulgur)
1 msk grönsaksfond eller en grönsakstärning
2 nektariner eller persikor
1 avocado
250 g körsbärstomater
½ påse ruccola (á 65 g)
150 g fetaost
salt, svartpeppar
Myntadressing: ½ dl finhackad mynta, finrivet skal av 1 lime, 1 msk färskpressad lime, 3 msk olivolja. Blanda ihop ingredienserna till myntadressingen. Krydda med 1 krm salt.
Gör såhär: Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning. Dela och skär nektariner och avocado (skalad och urkärnad)  i grova bitar. Dela tomaterna.  Blanda först quinoan med dressingen och blanda det sedan med frukt, avocado, tomater och ruccola. Lägg upp på ett fat och strö över tärnad fetaost. Mal över lite svartpeppar.

Quinoa - en nyttig ört från Sydamerika
Quinoa tycker jag är både godare och nyttigare än bulgur och couscous! Quinoan är glutenfri och proteinrik. Det är mycket rikt på kalcium, järn, vitamin B och E. Det finns både vit, svart och röd quinoa att köpa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar