Sjön suger! Chokladscones på stranden. |
Chokladscones
5,5 dl vetemjöl och 2 dl havregryn
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
några rutor hackad mörk choklad
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
(Ev. ägg, mandel och råsocker till pensling)
Sätt ugnen på 250 g. Blanda vetemjöl, havregryn, salt, bakpulver och råsocker och hackad choklad i en bunke. Tärna i smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och platta till dem lite till lagom stora bröd. ca 3 cm tjocka. Om man vill kan man pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och socker. Men det hoppade jag över och det blev jätte gott ändå. Grädda sconesen gyllene mitt i ugnen i ca 10 minuter. Jag lät dem sedan svalna lite på galler innan jag packade ner dem i matsäcken.
Vad spännande att ha choklad i brödet!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Ja, och då behöver man kanske egentligen inte socker:)
Radera