Translate

söndag, augusti 26, 2012

Lättlagade fiskwallenbergare med pepparotssmör och picklade grönsaker

Fiskwallenbergare med picklade grönsaker
Det är enkelt att göra dessa fiskwallenbergare, med pepparrotssmör som kronan på verket. Råpicklade grönsaker är ett fräscht tillbehör och är klart på ett kick! Serveras förslagsvis med pressad potatis.
Fiskwallenbergare till 4 personer
400 g fiskfilé, tex Hoki. Eller välj både lax och någon vit fisk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 äggula
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt och peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till  biffar. Stek dem i smör i stekpanna 3-4 minuter per sida. 
Råpicklade grönsaker:
250 g blomkål
1/4 gurka eller 2 små morötter
0,5-1 knippe rädisor
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
Ansa och skär blomkål i små buketter, gurka eller morot och rädisor i skivor. Vispa ihop vinäger, socker och vatten tills sockret löst upp sig. Lägg i grönsakerna och tillsätt hackad dill. Låt stå 15 minuter. Rör då och då.  
Pepparotssmör:
4 msk smör
3-4 msk riven pepparot
Smält smöret och rör i pepparroten. 

Råpicklade grönsaker ett fräscht tillbehör
Recept från Buffé nr.8




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar