Fiskwallenbergare med picklade grönsaker |
Fiskwallenbergare till 4 personer
400 g fiskfilé, tex Hoki. Eller välj både lax och någon vit fisk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 äggula
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt och peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till biffar. Stek dem i smör i stekpanna 3-4 minuter per sida.
Råpicklade grönsaker:
250 g blomkål
1/4 gurka eller 2 små morötter
0,5-1 knippe rädisor
0,5-1 knippe rädisor
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk finskuren dill
Ansa och skär blomkål i små buketter, gurka eller morot och rädisor i skivor. Vispa ihop vinäger, socker och vatten tills sockret löst upp sig. Lägg i grönsakerna och tillsätt hackad dill. Låt stå 15 minuter. Rör då och då.
Pepparotssmör:
4 msk smör
3-4 msk riven pepparot
Smält smöret och rör i pepparroten.
Råpicklade grönsaker ett fräscht tillbehör Recept från Buffé nr.8 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar