Translate

onsdag, april 25, 2012

Pasta carbonara pecorino

Pasta Carbonara med grönt

Igår gjorde jag pasta carbonara, med inspiration från "Under valnötsträdet" där man hade tillsatt lite grönt. Jag valde färska spenatblad som jag blandade i den varma carbonaran innan serveringen. Jag valde också Pecorino-ost istället för parmesan. Tycker denna Italienska ost är minst lika god, dessutom är den nog lite billigare och man behöver inte stå i affären och fundera över vilken man ska välja för det brukar bara finnas en sort av Pecorino-ost. Istället för bacon eller pancetta så hade vi lufttorkad skinka, Prosciutto, som jag snabbt stekte knaprig. Och så lite gröna ärtor  till.


Vegetarisk grönskande pasta Carbonara
Till den vegetariska varianten provade vi vegetarisk "bacon" från Hälsans kök. Smaken var faktiskt lite lik bacon, eller skinka. Sonen som är vegetarian blev glatt överaskad. Dottern, också vegetarian, tyckte att det var okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar