Translate

fredag, april 27, 2012

Morots och solrossallad + avocadodipp

Morotssallad och  avocadodipp   från "Under valnötsträdet". 

Fixade en mortossallad och en avocadodipp till till ungsstekt klyftpotatis och laxburgare igår. Till morotssaladen är det bara att rosta lite sesamfrön och solrosfrön (kanske ca 0,5dl + 1 dl) och skära morötterna i smala stickor. Sedan häller man på lite rödvinsvinäger och god olivolja, lite flingsalt och svartpeppar blandar om. Strö sist över de rostade fröna. Gott! Avocadodippen gör man genom att gröpa ur två stycken avocador och mosa dem med en gaffel. Blandar avocadomoset med ca 1,5-2 dl matyoughurt (turkisk eller grekisk), flingsalt, svartpeppar och någon matsked sweetchilisås. 

Icas gott liv laxburgare är helt okej!

Jag hade köpt färdiga laxburgare från frysdisken ska jag erkänna. Det var ett så bra erbjudande så jag tänkte att vi kan väl testa då. Och jag blev faktiskt positivt överaskad! Dessa laxburgare var ju goda! Jag stekte dem i smör och tog lite citronpeppar på bara. De är fasta i konsistensen, och ska gå bra att grilla. Något som jag absolut ska testa i sommar när man vill grilla utan krusiduller. Och så ett gott bröd att lägga den grillade laxburgaren mellan, eller på. Lite sallad, tomat och dressing eller vad man har. Det blir säkert helt okej! Ica gott liv - laxburgare innehåller inga konstigheter enligt innehållsförteckningen vad jag kunde se. Det är ett stort plus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar