Translate

tisdag, april 24, 2012

Hemgjord sylt och pannkakor

Pannkakor och sylt på gång
Idag skulle vi haft pasta Carbonara. Men vi hade ingen pasta hemma så jag fick snabbt hitta på något annat. Saknade potatis med...men ägg, mjöl och mjölk brukar ju oftast finnas hemma, och det fanns nu med. Så det blev pannkakor. En glad överraskning även om Pasta Carbonara också är väldigt populärt. Sylt har jag så gott som slutat köpa, det är ju så enkelt att göra själv nu för tiden när det finns syltsocker. Jag gör ofta sylt på frysta bär, det går utmärkt. Samtidigt som pannkakorna steks kan sylten puttra på spisen. För den som aldrig har provat - det är hur enkelt som helst! Man kan göra på bara ett paket (250-275 g) frysta bär om man inte har mer eller vill göra mer. Men det är inte så dumt att göra på i varje fall 500 g bär på en gång så blir det ett par burkar. När man hällt upp den varma nykokta sylten på rena burkar ska man ställa burkarna upp och ned. Det är för att få vakum i burken, om jag inte minns fel. Man kan också värma burkarna 20 minuter i 100 grader  varm ugn för att säkert få bort alla bakterier innan man häller upp sylten i dem . 

Mums med pannkakor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar