Translate

söndag, april 29, 2012

Ljuvligt goda marinerade oliver

Citronmarinerade oliver från "Under valnötsträdet"
Jag marinerade oliver här om dagen och de blev så goda så det är svårt att låta bli att nalla en och annan varje gång man öppnar kylskåpet. Vet inte hur länge de håller, men det lär inte bli något bekymmer när de är så ruskigt goda:) Recept kommer från Anna Bergenström och Fanny B."Under Valnötsträdet".
Citrusmarinerade oliver 
Tag 3 dl goda oliver. Finriv skalet av en väl tvättad citron eller apelsin. Blanda oliverna med 3-4 msk fin olivolja och citronskalet och 2 tsk torkad timjan + 1 tsk torkad rosmarin. Låt dra minst ett par timmar. Enkelt, gott. billigt! Om du inte har tid att göra ovanstående så får du här nedan ett annat tips.
Tips på supersnabba goda oliver: Blanda tunna skivor eller bitar av citron med oliverna i förslagsvis en glasburk. Så var det klart! Snyggt & fräscht att servera som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar