Translate

lördag, mars 31, 2012

Ugnsrostade grönsaker tillsammans med rotfrukter

Ugnsrostade grönsaker är mums!
En rätt som jag ofta lagar är ugnsrostade rotfrukter, men det är inte alla som är lika glada i rotfrukter som jag. Denna gången blandade jag rotfrukter och grönsaker så det blev något för alla. Vackert blev det också. Till hade vi ris och oliver helt enkelt. Ett gott bröd hade man också kunnat ha...
Så här gör du om du vill prova detta:
(Receptet är lagom till två vuxna och tre barn)
Två stora paprikor (gärna gul och röd)
Två stora morötter
En liten rödlök
En liten palsternacka
Soltorkade tomater ca 5 st. (i olja, valde jag)
Fetaost i bitar att strö på
Färsk basilika (gärna en halv kruka) att strö på
Salt (gärna fling) och svartpeppar
Några matskedar olivolja
Goda oliver och eventuellt lite fina kokta bönor (t.ex kidneybönor)
Ugnen ska vara 225 grader varm.
Allt skärs i lagom stora bitar. Varje paprika skar jag i 6 eller 8 bitar på längden. Rotfrukterna i stavar. Löken i klyftor. Och sedan läggs allt i en stor ugnsform och blandas runt med olivoljan. Salta och peppra och sedan in i ugnen i ca 25 minuter. Kom ihåg att röra runt ett par gånger under tiden. Och innan serveringen så blandade jag i soltorkade tomater i mindre bitar eller strimlor, fetaost i tärningar, basilikablad riven i mindre bitar och lite marinerade kidneybönor som jag hittade i kylskåpet. Under tiden som jag lagade rotfrukterna i ugnen kokade jag förstås riset. Och ställde fram en burk goda oliver, och just det, även inlagd peperoni till. Hoppas jag inte har glömt något. Men det här är ju ett fantastiskt föränderligt recept. Man tar vad man själv tycker passar och vad man har helt enkelt. Bara att prova sig fram. Det blir vackert också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar