Smulgummans smuliga müssli:
9 dl havregryn
7 dl råg eller dinkel-flingor
2 dl hackad mandel
2 dl solroskärnor
1 dl hela eller krossade linfrön eller hela sesamfrön
3 msk råsocker
2 msk malen kanel
2,5 dl vatten eller t.ex äpplejuice
3 msk rapsolja eller annan neutral olja
1,5-2 dl torkad frukt t.ex russin och tranbär
Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en ugnsplåt med höga kanter. Blanda alla torra ingredienser i ugnsplåten, men vänta med den torkade frukten. Vispa sedan ihop vatten och olja och häll blandningen över müsslin och knåda alltihop så det blir klumpar. Annars räcker det att blanda med en slev, om man föredrar müssli utan stora smulor. (Stora smulor ger müsslin mer tuggmotstånd.) Sätt in plåten med müsslin i ugnen och rosta i 10 minuter. Tag ut och rör om. In igen och rosta 10 minuter till. Tag ut och rör om. In igen och stäng av värmen och låt müsslin torka på eftervärmen. När du tagit ut den och tycker att den är färdigrostad så låt de svalna innan du blandar i torkad frukt. Häll sedan upp på burk.Mûssli med jordubbar piggar upp till frukost! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar