Translate

lördag, mars 03, 2012

Krämig skaldjurspasta

Denna skaldjurspasta gjorde jag till min dotters 14-års dag. Hon hade önskat sig en krämig pastarätt till middag. Den blev i varje fall nästan perfekt, skulle haft mer vitlök i och lite chili. Så det har jag lagt till i receptet efteråt. det är bara att utesluta om man vill ha en mild pastarätt. 
Krämig skaldjurspasta, 4 vuxna portioner: 0,5 kg räkor - skalade. 1 burk kräftstjärtar i lag, 4-6 schalottenlökar, 3-4 vitlöksklyftor, 1 msk hummerfond, 2 dl cremefraiche, 100 g gorgonzola, dill, 0,5-1 tsk chiliflakes, 1 dl vitt vin, salt, svartpeppar och smör eller olja. Till garnering använde jag färska basilikablad och körsbärstomater. Dillkvistar går minst lika bra. (Men jag hade inga för jag använde fryst dill.) Starta pastakoket och börja sedan med att skala vitlöken och hacka schalottenlöken. Fräs sedan pressad vitlök och hackad schalotten i smör eller olja utan att det får färg. Tillsätt vitt vin, cremefraiche och övriga ingredienser. Utom skaldjuren. Krydda, och låt småkoka några minuter. Låt stå en stund innan du blandar i skaldjuren i såsen. Häll av pastan när den kokat färdigt och blanda såsen med pastan innan serveringen. Dekorera med halverade körsbärstomater och kryddgrönt som t.ex dillvippor eller basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar