Translate

tisdag, februari 28, 2012

Enkel kålpudding i gryta

Enkelt men gott!
Testade ett recept från tidningen Buffé på vad de kallade "Lata kåldolmar". Jag tycker det var mer likt kålpudding. Hur som helst så blev det ju riktigt gott! Alla i familjen tyckte om det, även den vegetariska varianten var helt okej. Så här kommer receptet, fast jag bytte ut cremefraiche mot grädde och turkisk youghurt för det var vad jag hade hemma. Tror absolut det är godare med grädde än med cremefraiche:)
För 4-5 personer behövs: ca 750 g vitkål, 900 g potatis eller så mycket man tror går åt som tillbehör (eller så hoppar man det.), 1 gul lök, 300 g färs (fläsk, bland eller nöt), 2 msk finskuren dill till potatisen, 1 dl medelhavsyoughurt + 1 dl grädde (ungefär, jag mätte aldrig upp.), lite japansk soja, salt och peppar. Eventuellt rårörda lingon att servera till. Gör såhär: 1. Skala och koka potatisen. Hacka löken. Strimla eller hacka kålen.2. Fräs löken i olja i en gryta eller stor stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter. Ta sedan upp allt på en tallrik. 3. Fräs kålen i olja ca 10 minuter. 4. Blanda i lök och färs och grädde och medelhavsyoughurt och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Smaka av med soja. 5. Häll av potatisen när den kokat klart och blanda den med dill. 6. Servera färs och kål-fräset med potatisen och eventuellt lite rörörda lingon till. Så enkelt, gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar