Enkelt men gott! |
För 4-5 personer behövs: ca 750 g vitkål, 900 g potatis eller så mycket man tror går åt som tillbehör (eller så hoppar man det.), 1 gul lök, 300 g färs (fläsk, bland eller nöt), 2 msk finskuren dill till potatisen, 1 dl medelhavsyoughurt + 1 dl grädde (ungefär, jag mätte aldrig upp.), lite japansk soja, salt och peppar. Eventuellt rårörda lingon att servera till. Gör såhär: 1. Skala och koka potatisen. Hacka löken. Strimla eller hacka kålen.2. Fräs löken i olja i en gryta eller stor stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter. Ta sedan upp allt på en tallrik. 3. Fräs kålen i olja ca 10 minuter. 4. Blanda i lök och färs och grädde och medelhavsyoughurt och fräs ytterligare 2-3 minuter. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Smaka av med soja. 5. Häll av potatisen när den kokat klart och blanda den med dill. 6. Servera färs och kål-fräset med potatisen och eventuellt lite rörörda lingon till. Så enkelt, gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar