Translate

fredag, februari 10, 2012

Pestopizza med Taleggio


Pestopizza med Taleggio är ett recept jag tagit från tidningen Buffé tror jag. Testade det ikväll och det blev gott. Smakrik med Taleggio och pesto. Lite annorlunda. För 6 personer, enligt receptet. (vi var 5 och allt gick åt.) 1 pizzakit 600 g (nej, jag gör egen pizzadeg såklart) Jag använde Leila Lindholms recept till degen denna gången.1 knippe grön sparris (fryst gick bra), ca 200 g taleggio, 1 paket kotlettbacon, 1 dl grön pesto ungefär, olivolja, salt, svartpeppar och om man vill och så kan man dekorera med basilikablad. Gör såhär: Sätt ugn på 225 grader. Om du har pizzadegen klar förstås. Skär bort nedre delen på sparrisen och dela sparrisen i 4-5 cm stora bitar.Blanda sparrisen i en skål med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Riv osten grovt. Skär kotlettbacon i strimlor. Ut med pizzadegen på plåten. Glöm inte smöra eller använda bakplåtspapper. Använd ingen tomatsås (som tydligen finns med i pizzakitet.)Fördela pesto över pizzan och sedan sparris och bacon över. Grädda i ugn ca 5 min och strö sedan på osten och in i ugn igen och grädda ca 10 minuter till. Jag ska erkänna att jag höll inte riktigt koll på tiden innan jag la på osten. Så ni kan inte riktigt lita på att 5 minuter stämmer. Men sammanlagt var nog pizzan inne och gräddades i 15 minuter. Enligt receptet kan man förbereda med att grädda 10 minuter, ställa kallt, och sedan fördela osten över när det är dags och grädda 6 minuter till. Gott! Värt att prova! Och jag kommer att göra den igen, men med kanske vissa förändringar i ingredienserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar