1 msk curry, 1 msk raps eller olivolja, 500 g nötfärs eller vegetarisk färs. 1 burk hela tomater, 0,5 dl chilisås, 1 banan, 1 dl russin (gärna gula), 1 dl salta jordnötter,1 dl rostade kokosflingor, gärna magnochutney eller färsk alternativt fryst mango också. Börja med att fräsa curry försiktigt i olja tills det börjar dofta. Tillsätt färsen. När färsen är brynt tillsätt burktomaterna som du först mixar med en stavmixer, (ja man kan förstås köpa passerade tomater om man vill det.) och chilisåsen. Låt puttra en stund. Skiva bananen under tiden och lägg upp nötter, russin, rostade kokosflingor och ev. tinad mango, eller färsk mango i bitar, i små skålar. Smaka av curryn med lite sallt. Klart att servera! Bara för var och en att plocka vad de vill ha för tillbehör från skålarna.Denna maträtt har blivit omtyckt när jag bjudit på den. Och grundreceptet kommer från Leila Lindholm.
 |
Indisk köttförscurry |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar