Gjode dessa pannkakor, eller crepes,
för att en av döttrarna åt liknande pannkakor på Ikea
restaurangen en gång, som hon tyckte om. Visserligen så hade de
inte Keso i, men jag provade och det blev helt okej. Viktigt bara
att man har en smakrik ost och kryddar lite...Ingredienser till mina crepes var:
Pannkakssmet (som jag hade lite grahamsmjöl i också), en liten burk keso naturell (250 g), fryst och tinad hackad spenat så mycket jag hade kvar i
påsen....ja, man ser väl ungefär vad som är lagom, kanske 1 dl
per person. Jag gjorde till 4 personer och det blev två crepes var,
det var lagom. Ca 3-4 dl riven smakrik ost som t.ex lagrad Präst,
lite salt och svartpeppar. Pannkakorna stektes, det var det
”jobbigaste” momentet men barnen kan ju hjälpa till. Sedan
blandade jag ihop keso, riven ost, salt, svartpeppar, spenat som var
tinad. Blandningen rullade jag in i 8 pannkakor. Som jag lade i en
ugnsform och ställde in i 225 grader varm ugn ca 8-10 minuter skulle
jag tro. Tog ut dem för tidigt först så de var inte riktigt
genomvarma. De blir godast om de är ordentligt varma. De ska få
lite färg också. Det blev en helt okej lunch som jag säkert lagar
någon gång igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar