Dessa
vegetariska burgare hittade jag grundreceptet till på Mat & vänner.
Det blev som utlovat riktigt hamburgar-liknande burgare, utan ham då
förstås.
Riktigt goda burgare på sojafärs! |
Foto: Iza
Till 4-6 stycken behövs:
300
g sojafärs (eller quornfärs)
2-3 ägg
2-3 ägg
4 msk maizena eller
potatismjöl
1 klyfta vitlök
0,5 tsk chiliflakes
ett par droppar liquid smoke (om du vill ha röksmaken)
ett par droppar liquid smoke (om du vill ha röksmaken)
1,5 tsk torkad oregano
50-60 g finriven
parmesanost
1 knippe bladpersilja
ett par matskedar rödvin
Salt och svartpeppar (krydda och smaka av.)
ett par matskedar rödvin
Salt och svartpeppar (krydda och smaka av.)
Ta fram soja eller quorn-färsen ur frysen och
låt den tina i tio minuter innan du börjar. Riv eller finhacka
vitlöken och hacka persiljan och blanda ihop alla ingredienser i en skål,
utom potatismjöl eller maizena.. (Börja ed 2 ägg, tillsätt ett till sedan om färsröran blir för torr). Blanda i färsen när den
tinat lite. Tillsätt potatismjölet och rör ihop ordentligt. (Jag började
blanda i maizena innan färsen, men det såg ut att bli klumpar.
Sedan valde jag potatismjöl istället, efter färsen, det gick bra.)
Forma till 4-6 stycken biffar beroende på hur stora du vill ha dem.
Stek på ganska hög värme i rapsolja i en stekpanna så att
de får färg. Var inte orolig för om smeten blir lös. Det blev den, men det gick bra att steka ändå och burgarna höll
ihop bra efter stekning.
Äntligen ett recept på veggehamburgare med soyafärs! Tack! Har letat som en tok efter detta Ska tillagas ikväll :)
SvaraRadera