Translate

fredag, februari 24, 2012

Lyckas med burgare på sojafärs


Dessa vegetariska burgare hittade jag grundreceptet till på Mat & vänner. Det blev som utlovat riktigt hamburgar-liknande burgare, utan ham då förstås.
Riktigt goda burgare på sojafärs!
Foto: Iza 
Till 4-6 stycken behövs:

300 g  sojafärs (eller quornfärs) 
2-3 ägg
4 msk maizena eller potatismjöl
1 klyfta vitlök
0,5 tsk chiliflakes 
ett par droppar liquid smoke (om du vill ha röksmaken) 
1,5 tsk torkad oregano
50-60 g finriven parmesanost
1 knippe bladpersilja 
ett par matskedar rödvin 
Salt och svartpeppar (krydda och smaka av.)
 Ta fram soja eller quorn-färsen ur frysen och låt den tina i tio minuter innan du börjar. Riv eller finhacka vitlöken och hacka persiljan och blanda ihop alla ingredienser i en skål, utom potatismjöl eller maizena.. (Börja ed 2 ägg, tillsätt ett till sedan om färsröran blir för torr). Blanda i färsen när den tinat lite. Tillsätt potatismjölet och rör ihop ordentligt. (Jag började blanda i maizena innan färsen, men det såg ut att bli klumpar. Sedan valde jag potatismjöl istället, efter färsen, det gick bra.) Forma till 4-6 stycken biffar beroende på hur stora du vill ha dem. Stek på ganska hög värme i  rapsolja i en stekpanna så att de får färg. Var inte orolig för om smeten blir lös. Det blev den, men det gick bra att steka ändå och burgarna höll ihop bra efter stekning. 

1 kommentar:

  1. Äntligen ett recept på veggehamburgare med soyafärs! Tack! Har letat som en tok efter detta Ska tillagas ikväll :)

    SvaraRadera