En fisksoppa tycker jag är trevligt att laga ibland. Det är så enkelt att göra och blir så gott! Och så kan man smaksätta efter humör. Vitlök eller fänkål, eller kanske saffran? De viktigaste ingredienserna är, förutom fisk förstås, vitt vin och buljong och lite grädde eller creme fraiche.
Här kommer ett recept som är bra att utgå ifrån, det räcker till minst 2 vuxna och 4 barn.
Ingredienser: 800 g fisk i 2 cm stora tärningar (gärna två sorter, t.ex torsk och lax), 1 hackad gul lök eller purjo, 1-2 msk rapsolja, 2-3 dl vitt vin, 2-3 dl vatten, 2 burkar hela tomater, 2-3 fiskbuljongtärningar, ev. hummerfond, 1,5-2 dl grädde eller cremefraiche, ½ tsk salt, lite peppar, gärna dill eller timjan eller saffran eller vitlök som smaksättning, 1 hackad fänkål passar också fint eller fänkålsfrön, ½-1 krm cayennepeppar bör man ha i.
1.Fräs lök och hackad fänkål i olja och häll sedan på vin, vatten, buljong och eller fond. Mixa burktomaterna och häll på dem och låt sedan allt småkoka i 10 minuter. 2. Tillsätt grädde eller cremefraiche. och rör om. Lägg sedan i fisken i bitar och dill eller timjan och låt sjuda sakta i 4-5 minuter. Kolla så att fisken är genomkokt. Sedan är det bara att servera! Jag serverade soppan med mina hembakta brödpinnar. Ska försöka komma ihåg att ta en snyggare bild på soppan nästa gång vi lagar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar