Translate

lördag, februari 18, 2012

En riktigt god laxpudding

Sååå god laxpudding!
Jag brukar göra denna laxpudding efter Ernst recept. Det är det bästa receptet på laxpudding jag har testat, och jag har fastnat för det. Jag har inte behövt ändra på något, det är perfekt. Tack Ernst! Här kommer receptet: För 8-10 portioner. (Jag brukar få halvera receptet, vi är sällan sååå många.) Ugn: 200 grader. 
2,5 kg kokt potatis, 1 msk smör, 500 g laxfilé, 500 g gravad lax, 2 knippor dill, 10 st. ägg, 2 dl grädde, 8 dl mjölk, salt och peppar. (Det borde stå hur mycket. Jag tror jag tog 1 tsk salt i varje fall till halva mängden. Och så använde jag svartpeppar från kvarn.) 1. Skiva den kokta potatisen, som har fått svalna. 2. Smöra formen. 3. Bottna formen med hälften av potatisen. 4. Lägg gravade laxskivor över. 5. Skär lazfilén i bitar och lägg i formen. 6. Lägg på sista lagret potatis. 7. Vispa samman grädde, mjölk och ägg, Krydda äggstanningen med salt och peppar. 8. Klipp dillen över potatisen i formen. 9. Slå äggstanningen i formen. 10. Tryck till med en sked på toppen så att äggstanningen kommer ända ner. 11. Grädda i mitten i ugnen ca 30 minuter. Äggstanningen ska bli fast och översta lagret få fin färg. (Jag tog ut den lite för tidigt, efter 2o minuter tror jag nu senast. Men det gick bra ändå, äggstanningen stelnade när den stått ett tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar