Den värmer gott och är dessutom lättlagad så den passar bra såhär mitt i julstöket.
Till 4 personer. Tid ca 25 minuter.
Ingredienser:
5 dl skalade morötter i slantar
1 dl rotselleri, eller hoppa över rotsellerin och tag 6 dl morötter istället.
1-2 vitlöksklyftor - fint hackade
7 dl höns eller grönsaksbuljong
75g fetaost -mosad
1 dl cremefraiche
1 dl ajvar relish.
Koka morötterna och rotsellerin i buljongen tills de är mjuka. Blanda i Ajvar och hackade vitlöks-klyftor. Mixa soppan. Jag använder stavmixer, och då häller jag det mesta av buljongen i en kanna, mixar morötterna och häller tillbaks buljongen (då kan man själv välja vilken konsistens soppan ska ha, man kanske inte vill ha i all biljong.) Rör ihop cremefraiche och fetaost i en skål och ha som tillbehör att klicka i soppan. Alternativ: Blanda cremefraiche och pressad vitlök (istället för att ha vitlöken i soppan) och ett par teskedar ajvar relish (och uteslut ev. också det från soppan) Rör i blandningen i den färdiga soppan innan du ställer fram den. Då blir det soppa utan klick. Men precis lika god!
Ingredienser:
5 dl skalade morötter i slantar
1 dl rotselleri, eller hoppa över rotsellerin och tag 6 dl morötter istället.
1-2 vitlöksklyftor - fint hackade
7 dl höns eller grönsaksbuljong
75g fetaost -mosad
1 dl cremefraiche
1 dl ajvar relish.
Koka morötterna och rotsellerin i buljongen tills de är mjuka. Blanda i Ajvar och hackade vitlöks-klyftor. Mixa soppan. Jag använder stavmixer, och då häller jag det mesta av buljongen i en kanna, mixar morötterna och häller tillbaks buljongen (då kan man själv välja vilken konsistens soppan ska ha, man kanske inte vill ha i all biljong.) Rör ihop cremefraiche och fetaost i en skål och ha som tillbehör att klicka i soppan. Alternativ: Blanda cremefraiche och pressad vitlök (istället för att ha vitlöken i soppan) och ett par teskedar ajvar relish (och uteslut ev. också det från soppan) Rör i blandningen i den färdiga soppan innan du ställer fram den. Då blir det soppa utan klick. Men precis lika god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar