Translate

torsdag, augusti 15, 2013

Frökex med dinkel och flingsalt

Dinkel och frön i goda kex!

En plåt goda frökex

 3 dl frön t.ex hälften sesamfrön och hälften solroskärnor
1,5 dl dinkelmjöl
1,5 dl vatten
3 msk raps eller olivolja
flingsalt

Blanda alla ingredienser utom salt som ska strös på sedan. Låt det hela stå i ungefär 30 min.
Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt i ett jämnt och tunt lager. Strö flingsalt över. Grädda i 150 grader varm ugn ungefär 45 minuter. Håll koll så det inte bränns vid! När det har fått färg så kan du ta ut plåten och skära kexen i bitar. Ställ sedan in och låt stå på eftervärmen. Glöm bara inte bort att du har kexen där! När de har torkat och kallnat så kan du lägga dem i en vacker burk :)

Riktigt goda kex som min dotter bakade.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar