Translate

lördag, november 24, 2012

Goda chokladdoppade fruktkulor

Chokladdoppade fruktkulor
Jag har testat ett par varianter av chokladdoppade fruktkulor. Dessa blev helt okej. Men jag ska fortsätta experimentera lite med olika varianter, och självklart ha de godaste till jul! Dessa är ju så nyttiga så att man nästan kan äta dem när som helst. Och så blir de ju så fina också, nästan som proffsigt gjorda praliner. Detta receptet kommer från en läcker liten bok som heter "Klaras GI-desserter." Den innehåller 70 spännande recept på GI-desserter. Receptet, varsågod!

Till ca 25 stycken:
2 dl mandel
150 g torkade aprikoser
150 g torkade fikon eller katrinplommon (jag hade bara russin så det blev det.)
0,5 - 1 dl vatten
Att doppa i: 150 g mörk choklad

Mixa mandel i en matberedare (jag använde mixerstav men det gick trögt och jag hade nästan sönder den, så det är inte att rekomendera). Tillsätt den torkade frukten lite i taget. Häll också i lite vatten, så mycket att det blir en lagom tjock massa som håller ihop. Rulla massan till jämna kulor och lägg på fat.Hacka chokladen och smält den i mikron eller i vattenbad. Lägg i några kulor i taget i den smälta chokladen och rör om så att det kommer choklad runt om kulorna. Fiska upp dem med en tång eller gaffel. Lägg kulorna på ett smörpapper och ställ kallt. (Chokladen stelnade fort även i rumstemperatur.) Gilla man choklad och torkad frukt, och nyttigt godis, så tycker jag absolut att detta är värt att prova!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar