Chokladdoppade fruktkulor |
Till ca 25 stycken:
2 dl mandel
150 g torkade aprikoser
150 g torkade fikon eller katrinplommon (jag hade bara russin så det blev det.)
0,5 - 1 dl vatten
Att doppa i: 150 g mörk choklad
Mixa mandel i en matberedare (jag använde mixerstav men det gick trögt och jag hade nästan sönder den, så det är inte att rekomendera). Tillsätt den torkade frukten lite i taget. Häll också i lite vatten, så mycket att det blir en lagom tjock massa som håller ihop. Rulla massan till jämna kulor och lägg på fat.Hacka chokladen och smält den i mikron eller i vattenbad. Lägg i några kulor i taget i den smälta chokladen och rör om så att det kommer choklad runt om kulorna. Fiska upp dem med en tång eller gaffel. Lägg kulorna på ett smörpapper och ställ kallt. (Chokladen stelnade fort även i rumstemperatur.) Gilla man choklad och torkad frukt, och nyttigt godis, så tycker jag absolut att detta är värt att prova!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar