Små ljuvliga pavlovor med hallon & vinbär |
Till 12-14 små bakelser:
lite mjukt smör + vetemjöl till bakplåtspappret
4 äggvitor från medelstora ägg
2 dl socker
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvins eller äppelcider-vinäger
3 dl tjock grekisk eller turkisk youghurt
ca 1 dl lemon curd eller efter smak, lite siktat florsocker
1,5 liter färska hallon + några röda vinbär
Börja med att smörja 12-14 små rundlar på bakplåtspapper, ca 7 cm i diameter. Mjöla lätt i rundlarna och skaka bort överflödigt mjöl. Värm ugnen till 130 grader. Vispa äggvitorna. De vispas bäst i en rostfri bunke eller en glasskål. (I plastbunke lyfter vitorna sällan lika bra.) Vispa med låg hastighet på elvispen i början, och öka sedan farten. Tillsätt sedan 1 dl socker i taget, och vispa tills du kan dra marängen i långa snibbar från vispen. Överarbeta inte. Rör ner maizena och vinäger. Bred ute smeten i rundlarna på bakplåtspappret på plåtarna. Grädda en plåt i sänder i ca 35 minuter. Sedan var mina perfekta, men enligt receptet ska man stänga av värmen och låta båda plåtarna stå i ugnen i några timmar eller över natten. (Hit kan man förbereda.) Toppa marängerna strax före servering med läcker lemon curd kräm som du blandat till av grekisk youghurt, lemon curd och lite florsocker. Garnera med hallon och det var faktiskt gott med lite syrliga vinbär på också. Servera gärna extra bär i en skål. Mums! Jag hade gjort egen Lemon curd efter recept i samma kokbok som Pavlovan fanns i. Den blev också supergod, mycket bättre än köpt lemon curd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar