Cole slaw med pepparrot |
1,2 liter (ca 325 g) finstrimlad vitkål
0,5 tsk gott flingsalt (minst)
1 msk äppecidervinägerl eller vitvinsvinäger
2 msk rapsolja eller majsolja
2 dl lättcremefraiche
ca 2 msk riven pepparot, färskriven eller från tub
5 msk finskuren gräslök
Strimla vitkålen, ta inte med rotstocken. Lägg strimlorna i ett durkslag och slå över kokande vatten så att kålen blir slakad. Spola igenom med kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda i en skål vinäger, salt, peppar och olja. Rör om. Blanda i creme fraiche eller gräddfil och pepparrot. vänd ner kålstrimlor och gräslök. Smaka av med lite mer smulat flingsalt och peppar ur kvarn. Passar till grillat och fisk. Receptet kommer från kokboken "Under valnötsträdet" av Anna Bergenström och Fanny Bergenström.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar