Translate

tisdag, december 13, 2011

Egen senap



I år har jag testat att göra egen senap. Hittade ett recept av Sara Begner i Mersmak tidningen från Coop. Det var lätt som en plätt att göra denna senap! Den blev grovkornig och smakrik.

Hemlagad senap ca 2 dl
2 påsar gula senapsfrön
1 påse brunt senapsfrö
1,5 dl vatten
2 msk senapspulver
2 msk socker
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl neutral olja som te.x raps eller solrosolja
smaksättning 2 tsk rivet apelsinskal + 1 msk apelsinsaft
Gör såhär: Koka senapsfröna i vattnet ca 5 minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens. Nu har du den naturella senapen klar. Smaksätt den med apelsinskal och saft. Eller prova någon annan variant. Blanda väl. Häll upp i glasburk med lock och skriv en fin liten etikett. Trevligt att ställa fram på julbordet, eller hur?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar